Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramfors IP-planer bantas

/
  • Kramfors kommuns planerade satsning på en handikappanpassad idrottsplats går om intet. Länsstyrelsen har beslutat att inte vara med och delfinansiera projektet på totalt 53 miljoner kronor.

Kramfors kommuns planerade satsning på en handikappanpassad idrottsplats går om intet. Länsstyrelsen har beslutat att inte vara med och delfinansiera projektet på totalt 53 miljoner kronor. Istället ska nu ett nedbantat förslag på runt 20-25 miljoner tas fram för en rent kommunalt finansierad anläggning.

Annons

Länsstyrelsen menar att idrottsplatsprojektet visserligen är bra, men väldigt dyrt och att det finns andra projekt som i högre utsträckning anses bidra till regional tillväxt. Man säger därför nej till att satsa de tre miljoner kronor som Kramfors kommun hade sökt.

Kommunen bedömer därmed att det inte heller finns förutsättningar att få de 25 miljoner man hoppats på från EU:s mål 2 strukturfond och har dragit tillbaka sin ansökan hos Tillväxtverket.

På tekniska förvaltningen får man nu göra ett omtag och arbeta fram ett nytt förslag till om- och nybyggnad av idrottsplatsen. Den speciella profil mot idrottare med olika funktionshinder som det var tänkt att ge idrottsplatsen kan då inte bli verklighet.

– Men anläggningen blir förstås ändå handikappanpassad enligt de krav som finns. Vi hoppas att hinna ta fram ett förslag innan semestern, berättar Staffan Östman, chef för tekniska förvaltningen.

En fotbollsplan med konstgräs och en friidrottsanläggning blir de viktigaste delarna i det nedbantade förslaget. Planen att bygga en helt ny läktare lär dock få stryka på foten för att den gamla istället renoveras. Även tanken på att anpassa tennishallen till en eventanläggning för också annat än idrott faller.

Annons
Annons
Annons