Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrätten kortar skållningsdom

/

Hovrätt kortar tingsrättens dom mot den kvinna från Kramfors som åtalas för att ha skållat sin sambo med kokande vatten.

Annons

Förra veckan hölls huvudförhandlingarna när hovrätten i Sundsvall prövade tingsrättsdomen mot den 38-åriga kvinnan.
Kvinnan hade av tingsrätten dömts till fängelse i ett år och sex månader efter att ha skållat sin sambo med kokande vatten. Brottet rubricerades som grov misshandel.
Nu har domen från hovrättens prövning kommit. Rätten finner kvinnan skyldig till grov misshandel på samma sätt som tingsrätten, men kortar fängelsestraffet till ett år och tre månader.
Hovrätten bedömer att kvinnans sambo get en "trovärdig och detaljerad" version av händelsen och att kvinnans egen berättelse "inte är ett möjligt alternativt scenario".
Förutom förhör med ett stort antal personer åberopades i hovrätten även teknisk bevisning gällande kokningstiden för vattnet.
Det skadestånd som sambon begärt och fått beviljat av tingsrätten fastslogs även av hovrätten – 25 000 kronor för den kränkning misshandeln inneburit.
Hovrätten beslutade även att kvinnan skulle hållas kvar i häktet tills domen vunnit laga kraft med risk att hon annars fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Annons
Annons
Annons