Annons

Hoppet snart ute för Doktor Barks

/

Hoppet om att lyckas rädda Doktor Barks villa blir allt mindre. I veckan underkände Mark- och miljödomstolen i Östersund en överklagan av kommunens detaljplan. Men det finns ytterligare ett halmstrå att dra i.

Det var för ett halvår sedan som tre personer gjorde ett första försök att rädda den populära ungdomsgården. Det gjordes genom att överklaga fullmäktiges beslut om att fastställa detaljplanen för området, där Ica vill uppföra en livsmedelsbutik. Överklagandet gjordes till länsstyrelsen som i slutet av juni kom med sitt utslag. "De tre som har överklagat är inte bofasta inom detaljplaneområdet och har därför inte rätt att överklaga", löd beslutet.

Ärendet fördes då vidare till Mark- och miljödomstolen i Östersund, som i veckan kom med sitt beslut. Domstolen har samma uppfattning som tidigare instanser och går inte på de klagandes linje.

Som ett sista halmstrå finns nu möjligheten att inom tre veckor överklaga till Mark- och miljööverdomstolen, som är högsta instans. För att få ärendet behandlat där krävs dock prövningstillstånd.

Annons
Annons
Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
  • Spara artiklar i din personliga läslista.
  • Kommentera vårt innehåll.
  • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons