Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan du åka slalom på sommaren

/

En 475 meter lång vintersportanläggning inomhus för åretruntbruk. Det är Kramfors kommuns nya planer. Satsningen skulle kosta 120 miljoner kronor och omsätta 20-30 miljoner kronor per år. Projektet går under arbetsnamnet Snowworld.

Annons

– Det här är en idé som dök upp 2007 och som vi lyckats hålla hemlig tills nu. Det har funnits andra med liknande idéer som vi inte velat hjälpa, säger Carl-Gerhard Lindberg, som är kommunens informationschef och själv aktiv i Kramfors alpina.

Om man löser finansieringen är planerna att det ska byggas en tunnel som blir 45 meter bred, 10 meter hög och 475 meter lång. Skidtunneln får en fallhöjd på 125 meter, vilket skulle bli den högsta i världen för en sådan anläggning.

– Det är viktigt att påpeka att det inte bara handlar om att åka slalom utan att det ska vara en multisportanläggning och ett upplevelsecentrum med allt man kan göra vintertid, exempelvis isklättring.

I planerna ingår också att tunneln ska anslutas till Latbergshallen, som också då renoveras. Dessutom diskuteras alternativ för nytt boende i området.

Något politiskt beslut är inte taget ännu, men Carl-Gerhard Lindberg säger att kommunens politiker fått kontinuerlig information.

Annons
Annons
Annons