Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande kärvt för bku-nämnden

/

Barn-, kultur- och utbildningsnämnden i Kramfors fick tidigare i år skarp kritik av kommunens revisorer för att man inte följt upp ekonomin tillräckligt noga. För att undvika att detta händer igen har nämnden beslutat att förvaltningen hädanefter ska presentera budgetutfallsprognoser varje månad.

Annons

Den första extra prognosen presenterades vid nämndens arbetsutskotts sammanträde på onsdagen.

– Läget har inte förbättrats. Vi ligger fortfarande 6,9 miljoner kronor back, säger ordföranden Gudrun Sjödin (S).

Nu avvaktar man för att se vad de åtgärder som redan beslutats har gett för resultat. Sedan ska en lösning för resterande underskott presenteras.

Arbetsutskottet tog också upp resultatet av det projekt som pågått för att kvalitetssäkra underlaget inför beslutet om en framtida skolhusorganisation i kommunen.

– Styrgruppen hade sitt sista möte i tisdags och vi kom överens om 9 - 10 dokument som ska läggas ut på hemsidan. Och arbetsutskottet beslutade att föreslå nämnden att godkänna redovisningen och avsluta projektet.

När nu projektet med att kvalitetssäkra underlaget är klart kan arbetet med att komma fram till hur skolhusorganisationen ska se ut börja.

– Vi har ett extra sammanträde i augusti och då ska alternativ till en framtida skolorganisation, grundade på underlaget, presenteras. Dessutom har förvaltningen fått i uppdrag att kommunicera frågan med personal, föräldragrupper, elever och allmänhet.

I oktober ska ett förslag på hur organisationen ska se ut läggas fram för först arbetsutskottet och sedan nämnden. Om det antas går frågan vidare till kommunstyrelsen i november och i december tar kommunfullmäktige beslut i ärendet. Och Gudrun Sjödin räknar med att frågan verkligen kommer att avgöras då.

– Om man räknar in underskott vi haft och kommer att få så är det cirka 30 miljoner kronor som vi ska ta in på något sätt. Och alla inser nu allvaret i situationen.

Annons
Annons
Annons