Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flickor ofredades med sex-samtal och sms

De flyttade till Kramfors kommun för att få lugn och ro. I stället har deras 13-åriga dotter fått obehagliga sms och samtal från vad som tycks vara en pedofil efter att hon och en kompis satt ut en annons om sommarjobb.

Annons

Den 13-åriga flickan ville tjäna lite pengar i sommar och satte tillsammans med en kompis ut en annons om sommarjobb. Mestadels var svaren de fick seriösa, men en man stack ut från mängden.

– Hans frågor var konstiga redan från början. Han undrade vad de ville göra om de fick pengar och erbjöd dem tusen kronor var om han fick välja vad de hade på sig, säger 13-åringens pappa.

Enligt pappan så fortsatte mannen att ringa till flickan, dels från dolt nummer och dels från ett kontantkortsnummer som är skrivet på en annan person än honom själv. Innan familjen anmälde händelsen till polisen ville familjen ha mera att gå på, så dottern svarade på något samtal till.

– Men efter anmälan har vi lagt locket på. Då har han ringt från hemligt nummer. Min dotter svarade för att hon trodde att det kanske var polisen som undrade någonting. Då var det mannen som kom med en massa obehagliga inviter.

Även dotterns kompis har mottagit samtal. Mannen ska då ha berättat historier om sin väninna som brukar ha sex när barn tittar på och sedan frågat om 13-åringens kompis upplevde det han berättade som konstigt.

– Hela situationen känns jätteotrevlig och obehaglig. Han vet ju var vi bor, säger pappan.

Polisens förundersökningsledare Kenneth Magnusson säger att de fått in två anmälningar från familjen, först en som gällde sms och sedan en om telefonsamtalen.

– Det står inget rakt ut i sms:en men mannens avsikter är tydliga, säger Kenneth Magnusson.

I dagsläget vet inte polisen vem den misstänkte gärningsmannen är.

– Just nu håller vi på att utreda fallet, tyvärr är det sådant här som händer nu och då, säger Kenneth Magnusson.

13-åringens pappa uppger att mannen har en väldigt ljus röst med bred stockholmsdialekt och tros vara i 40-50 årsåldern.

Annons
Annons
Annons