Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Experts konkurs hotar inte Ove

/
  • Ove Sjödin chockades när han fick veta att Expert begärde sig själva i konkurs.

Under tisdagseftermiddagen nåddes Ove Sjödin som driver Expertbutiker i Härnösand och Kramfors av att Expert begärts i konkurs. Beskedet kom som en chock - men hindrar inte radio- och tv-handlaren.

Annons

Så sent som under förra veckan berättade Ove Sjödin om sina planer för sin butik i Härnösand. Lokalerna skulle rustas upp, och en miljonsatsning har gjorts när Sjödin fyrdubblade sin butiksyta i centrala Härnösand.

Under tisdagseftermiddag kallades Expertledningen sina butiksägare till ett webbmöte. Ledningen berättade då att bolaget skulle försättas i konkurs. 
- Det här kommer som en chock, säger Ove Sjödin som driver Expertbutiker i Härnösand och i Kramfors.

Ove Sjödin driver sina butiker i egen regi, och för honom har konkursbeskedet ingen direkt betydelse.
- Jag kommer att fortsätta att ha öppet som vanligt och jobba vidare med min satsning i Härnösands centrum och i Kramfors. Det finns olika vägar att gå för oss självständiga handlare.

En del är att undersöka om butikerna kan gå in i andra kedjor. En annan del är att försöka hitta ett nytt koncept.
- Ett alternativ är att starta "Nya Expert", eller något liknande. Vi som vill fortsätta med våra butiker måste ta en diskussion om hur vi ska göra nu.

Ove Sjödin berättar att konkursen är ett bevis på att det är en kris inom branschen.
- Det är inte bara vi inom Expert som har problem, se bara på hur det är hos Mediamarkt som dras med miljonförluster. Problemet för oss är att vi fick norska ägare för några år sedan, och de genomförde en ny affärside som gjorde att vi skulle tävla med varandra inom bolaget, och det skapade en osund situation, säger Ove Sjödin.

Att Ove Sjödin, som satsat miljonbelopp i sina nya lokaler i Härnösand kommer bli kvar är det däremot inget tvivel om, trots krisen i branschen.
- Vi kommer vara kvar, det kan jag lova till hundra procent, även om jag inte vill vara med om den här dagen en gång till, säger Ove Sjödin.

Butiken i Sollefteå drivs också i egen regi och påverkas på så sätt inte direkt av konkursen.

Annons
Annons
Annons