Annons

Dolph Lundgren-stipendiat belönad

/

Årets Dolph Lundgren-stipendiat heter Madelene Söderström. Actionhjälten själv meddelade detta under Ådalsskolans examenslunch i Kramfors via telefon från Malaysia där han just nu filmar.

Det är som vanligt föreningen Pelaren som delar ut stipendiet som tilldelas en högpresterande elev som tar examen vid Ådalsskolan och som ska studera vidare. Dolph Lundgren var ju den första eleven på Ådalsskolan som gick ut med högsta betyg i samtliga ämnen. Han spelar nu in filmen "Battle of the damned".

Stipendiet är i år på 25 000 kronor och finansieras genom sponsring av företag inom Kramfors näringsliv. Dolph hälsade till alla i Kramfors och berättade att han hoppas komma och överlämna stipendiediplomet personligen till stipendiaten i början på hösten.

Med Dolph Lundgren-stipendiet fullbordade Madelene Söderström en imponerande prestation när hon slutförde studierna vid Ådalsskolans teknikprogram med 20 poäng av 20 möjliga. Hon hade tidigare också tilldelats Dolph Lundgren-stipendiets "spurtpris" som bästa elev i både årskurs ett och två.

Vid examenslunchen delade föreningen Pelaren även ut sitt stipendium för "Kreativitet, uppfinningsrikedom och praktiskt tänkande" till Elin Eriksson, Lovisa Eriksson, Sandra Fahlén och Matildha Litström, alla på Ådalsskolans teknikprogram. Tjejerna har tagit fram en ny smörförpackning med vilken de även erövrade Mittuniversitetets andrapris i en tävling för nyskapande.

Annons
Annons
Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
  • Spara artiklar i din personliga läslista.
  • Kommentera vårt innehåll.
  • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons