Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BP-mack blir grill och café

/
  • Carina Östlund och Lasse Hällström räknar med att kunna öppna sin servering någon gång i juni, även om de inte bestämt något datum än.
  • 1950- och 60-talet har givit inspiration till inredningen.
  • Amerikahusets grill och café går i amerikansk stil.
  • Lasse Hällström har själv gjort en del av de målningar som pryder serveringen.

Gamla BP-macken i Bollstabruk håller nu sakta men säkert på att förvandlas till Amerikahusets grill och café. Någon gång under juni månad är det meningen att Carina Östlund och Lasse Hällström ska slå upp portarna till sin servering.

Annons

– Vi hade ju tillgång till lokalen så då tyckte vi det var bättre att göra något av den istället för att bara låta den stå och förfalla, säger Lasse Hällström.

Byggnaden var helt nedsliten så Lasse och Carina har fått lägga ner mycket arbete på att få den i ordning. Men nu börjar det mesta vara på plats. Och inredningen är speciell.

– Det bara slog oss en dag, varför inte låta det gå i amerikansk stil med 1950- och 60-talskänsla. 50- och 60-talet är ju inne nu, säger Carina.

På väggarna hänger bilder av gamla amerikanska bilar. Dessutom har Lasse, som har 20 år som konstnär bakom sig, gjort en del målningar i samma stil.

– Vi har också jobbat mycket med återvinning. Gjort saker själva istället för att köpa färdigt, säger han.

Ännu återstår en del arbete men i juni ska det gå att köpa hamburgare och korv eller kaffe och mackor i den gamla bensinstationen.

– Vi ska också göra i ordning en uteservering. Och skulle det visa sig att det här går bra har vi även möjlighet att bygga ut, säger Lasse.

Läget vid Riks 90, plus att grillen blir den enda kvällsöppna serveringen i Bollstabruk, tror Lasse och Carina är till deras fördel.

– Det passerar ju närmare 3 000 fordon, varav mellan 180 och 200 är långtradare, förbi här varje dygn. Och här har även långtradarna möjlighet att parkera, säger Carina.

Annons
Annons
Annons