Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Anrikt Ullångershotel i konkurs

Anrikt Ullångershotel i konkurs

Oberlies Hotel AB, som äger och driver Erikslunds hotel i Ullånger, har försatts i konkurs vid Härnösands tingsrätt.

På måndagen hölls konkursförhandlingarna i tingsrätten. Det var staten genom kronofogdemyndigheten i Västernorrland som begärt företaget i konkurs. Redan den åttonde januari lämnades konkursansökan in med hänvisning till att företaget var på obestånd.

Egentligen skulle konkursförhandlingar hållits för två veckor sedan. Men företaget fick på egen begäran anstånd. Vid måndagens förhandling fanns inte företagets ägare personligen på plats i rätten. Denne har dock uppgett att skulden till staten idag uppgår till 261 287 kronor i form av restförda skatter, avgifter med mera. Enligt uppgift från skattekontoret i Kramfors kommer skulden dock att sättas ned med 89 110 kronor.

Tingsrätten beslutade att försätta företaget i konkurs. Detta eftersom det framkommit att företagets ägare saknat utmätningsbara tillgångar för att täcka hela fordringen. Tingsrätten förordade advokat Alf Bolin i Härnösand till konkursförvaltare. Han hade på måndagen inte satt sig in i konkursen och kunde därför inte lämna någon kommentar.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons