Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Vägverket överklagar

Vägverket överklagar

- vill inte betala

skador på fastighet

Nu överklagar Vägverket att man dömdes att betala en större summa pengar till ett Härnösandspar, sedan Miljödomstolen konstaterat att skadorna på parets fastighet uppstått i samband med att Vägverket byggt en bullervall vid E4.

- Jag tycker att det är mycket beklagligt att Vägverket inte nöjer sig med den dom som faktiskt en enig miljödomstol har förkunnat. Trots detta väljer man att gå vidare, och situationen för det unga paret är givetvis mycket påfrestande, säger advokat Nils Hansson.

I sin överklagan säger Vägverket bland annat att om man ändå skulle finnas vara skadeståndsskyldig så vill man bara betala halva kostnaden eftersom man anser att villaägarna varit medvållande.

En enig miljödomstol dömde Vägverket att ersätta skadorna som uppstått på huset. Här finns det ingen preciserad summa eftersom det är svårt att säga hur mycket det kommer att kosta.

Vägverket dömdes också att betala parets rättegångskostnader på nästan 115 000 kronor.

Någon förlikning har heller inte gått att genomföra.

- Vi har försökt, men Vägverket bjuder helt enkelt för dåligt, säger Nils Hansson, som nu - om inte Vägverket tar tillbaka sin överklagan - får inrikta sig på en ny rättegång i Miljööverdomstolen.

- Den sorterar under Svea Hovrätt. Hur lång tid det tar innan målet kan avgöras har jag i dagsläget ingen aning om.

Egon Sundlöf
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons