Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsatsning planeras i Sälsten

/
  • – Jag är jätteglad över att politikerna vill satsa på Sälstensområdet, säger Sture Ericsson som i tio år har kämpat för en utveckling av området kring Sälsten i Härnösand.

En storsatsning på Sälstensområdet i Härnösand väntar. Nu jublar profilen Sture Ericsson.

– Det här visar att demokratin fungerar, säger han.

Annons

Samhällsnämnden i Härnösand planerar att ta initiativ till ett helhetsgrepp i Sälstensområdet. De gamla sjöbodarna ska renoveras, en ny gång- och cykelbana ska anläggas från centrum till Sälsten och badplatsen ska ses över. Tillgängligheten ska också förbättras för rullstolbundna, bland annat genom en rullstolsramp.

De formella besluten är inte fattade, men den politiska röd-gröna majoriteten är överens om satsningen. Det är för tidigt att säga något om hur stora kostnaderna blir, men helt klart är att det handlar om miljonbelopp.

Sture Ericsson med ett förflutet som s-politiker, en tid som ordförande i den dåvarande tekniska nämnden, har kämpat för att området ska få en ansiktslyftning. Tillsammans med s-kollegan Alf Wedin har man haft uppdrag från socialdemokraternas seniorförening att driva frågan.

Ett lobbyarbete som nu tycks bära frukt.

– Det är glädjande att vi har fått politikerna med oss. Det är tredje mandatperioden som vi lyfter frågan och vi konstaterar att det är bättre att ha politikerna med sig än emot sig, säger Sture lite eftertänksamt.

I ett brev till seniorföreningen skriver samhällsnämndens ordförande Amanda Lind (MP) och vice ordförande Magnus Oskarsson att kommunen nu ska se över kostnaderna samt en plan för ett långsiktigt underhåll och skötsel av området.

Planen är att den nya gång- och cykelvägen ska börjas byggas nästa år. Den ska anläggas mellan Brunnshusgatan och Sälstens badplats.

– Men innan vi tar ett beslut måste vi se över kostnaderna, påpekar Lind och Oscarsson.

Annons
Annons
Annons