Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig helg med rån och misshandel

/
  • Polisen i Härnösand hade fullt upp i helgen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Det blev en intensiv helg för Härnösandspolisen med tre rån och flera anmälningar om misshandel.

Annons

Följande har hänt under helgen:

En man och en kvinna blev under natten mot måndagen rånade i centrala Härnösand. Det skedde vid 03.30-tiden i centrala Härnösand. Enligt anmälan har de blivit slagna och skallade av fyra eller fem okända personer, som sedan har tagit en väska och en jacka. Men polisen har inte fått fram några mer detaljer.

Strax innan halv tolv på natten mot söndagen fick polisen ett samtal om ett större bråk på en adress utanför Härnösand, och flera polispatruller skickades till platsen. Enligt uppgifterna till polisen hade en fest spårat ut och ett 20-tal personer uppgavs vara inblandade i bråk.

Fyra oinbjudna personer som är kända av polisen sedan tidigare ska ha kommit till festen och misshandlat sex personer. En man i 30-årsåldern och en man i 35-årsåldern har polisanmält de fyra för grov misshandel.

En man i 25-årsåldern uppger att de fyra utpekade personerna tagit hans plånbok med en okänd summa kontanter i samband med att de ska ha misshandlat honom. Två personer fick enligt polisen föras till sjukhus.

Senare grep polisen en 27-årig man som anhölls. Kammaråklagare Jens Göransson leder utredningen och han har inte fattat något beslut om mannen ska begäras häktad. Ytterligare tre personer är anhållna i sin frånvaro.

De tre personer som är misstänkta för att vid 14-tiden på lördagen ha dragit in en 23-årig man i en vit Saab och rånat honom på sin plånbok vid Svensk markservice vid Kronholmen i Härnösand har släppts efter beslut av kammaråklagare Göran Kvist.

– De är fortfarande misstänkta för brott och då handlar det om stöld. Vi utreder också en smitning från en bensintankning i Timrå, säger Göran Kvist.

Jan Aller tycker inte att Härnösandsborna ska känna sig oroliga.

– Det handlar om personer som är kända av oss. Och typiskt för den här typen av brott är att det sker under konsumtion av alkohol, säger han.

Annons
Annons
Annons