Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Slopa krav på sköterskor i ambulans"

Riv upp beslutet om två legitimerade sjuksköterskor i varje ambulans.

Det kräver Kommunal i en skrivelse till ansvariga politiker och tjänstemän i landstinget.

Annons

Kommunal som organiserar ambulanssjukvårdare menar att Västernorrland går längre och onödigt långt jämfört med andra landsting.

I Västernorrland ska alla tjänster som ambulanssjukvårdare vara konverterade till ambulanssjuksköterska senast 2015. I klartext kommer den som inte omskolat sig till sjuksköterska att förlora jobbet.

I vissa landsting behålls bemanningen med en sköterska plus en ambulanssjukvårdare i varje fordon, i vissa andra landsting anställs ambulanssjuksköterska först när en ambulanssjukvårdare slutar.

"Med tanke på det ekonomiska läget i Västernorrlands landsting och sett ur ett arbetsgivaransvar ställer sig Kommunal frågande till landstingets agerande att bortrationalisera personal med mångårig kompetens och påkostad utbildning inom området", protesterar JO Lampinen, ordförande i Kommunals landstingssektion, och Siw Karlsson, ordförande i Kommunal Mellersta Norrland.

Fackets krav är att ambulanssjukvården i länet ses över i sin helhet och att man tillsätter en arbetsgrupp med sjuksköterskor, ambulanssjukvårdare, fackliga organisationer och arbetsgivare.

Annons
Annons
Annons