Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här ska en stolpe hållas, Lustig

/

Efter gårdagens förlustmatch mot Ukraina visar svenskarna nu Mikael Lustig hur man håller stolpen. På Twitter har det under dagen strömmat in bilder under hashtagen #hållenstolpe.

Annons

Den svenska spelaren Mikael Lustig har tagit på sig skulden för Sveriges förlust i EM-premiärmatchen. Han misslyckades med att hålla stolpen när Andrej Sjevtjenko nickade in Ukrainas segermål.

– Jag kände direkt att jag borde ha stått där, säger Mikael Lustig till Aftonbladet. 

På Twitter har under tisdagen den stora snackisen varit hashtagen #hållenstolpe, där tusentals svenskar fotat sig själva när de gör det som de menar att Lustig borde ha gjort: hållit i stolpen. Vid 12-tiden var "hållenstolpe" det mest använda ämnesordet på Twitter, enligt Dagbladet.no.

En av dem som hakat på är SVT:s Karin Hübinette. 

"Ja, det var ju inte svårt alls", skriver Karin Hübinette till en bild där hon kramar om en stolpe. 

Mannen bakom fenomenet heter Fredrik Strömberg, creative director på Bonnier, som samlar alla bidragen till #hållenstolpe i en Tumblr-blogg.  

- Sverige gjorde som helhet en plattmatch. Men samtidigt – om han tar första stolpen så blir det inte mål i det här läget i alla fall. Men Sverige förlorar för att de gjorde en svag match, säger han till ajour.se. 

Annons
Annons
Annons