Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen ordnade fest för 159 000 kronor

/
  • Börje Öhman, informationschef hos polisen Västernorrland var själv med på personalfesten.

Den senaste tiden har det avslöjats hur vissa myndigheter använt skattepengar till fester för personalen.

Något som har fått regeringen att reagera.

Men även i Västernorrland finns exempel på kostsam representation.

Annons

Allehanda.se har granskat de största myndighetsfakturorna som skickats ut från Ådalens restauranger. Den enskilt största fakturan för innevarande år gäller en fest som polisen i Västernorrland arrangerade. Notan landade på 159 000 kronor, inklusive moms.

Festen arrangerades i våras på S:t Petrilogen i Härnösand och 250 av länets 450 poliser hade anmält sig till festen. På programmet stod en trerättersmiddag och underhållning.

– Festen var öppen för alla anställda. Vi var beredda att ordna vikarier från andra polisdistrikt så att alla som ville skulle kunna vara med, säger Börje Öhman, informationschef vid polisen i Västernorrland, som också var med på festen.

I fakturan finns ingen sprit med. Den som ville dricka alkohol hänvisades till baren där man fick handla för egna pengar.

– Det här är inget som vi gör varje år utan det brukar bli vartannat eller vart tredje år utifrån hur ekonomin är, säger Börje Öhman.

Precis som andra myndigheter har Polisen, med några få undantag, rätt till kompensation för momskostnader. Detta gäller bland annat representation där kompensationsrätten maximalt är 90 kronor per deltagare. Här har man ätit för betydligt mer.

– Momsbeloppet (16 875 kronor) är felaktigt framräknat och borde istället ha varit 10 272:50 kronor. 6 602;50 kr är för mycket redovisat. Vi har nu skickat in en rättning till Polisens administrativa center, säger Irene Näsland, ekonomichef vid polisen i Västernorrland.

Annons
Annons
Annons