Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oenighet kring nya hotellet

/

Ett hotell vid simhallen är inte en lämplig placering.

Titta i stället på tomter i närheten av Torsviksområdet.

Moderater och folkpartister är kritiska mot hotellplanerna i Härnösand

Annons

– Vi har till skillnad från många andra partier inte ändrat uppfattning i hotellfrågan, säger Mårten Holmström (FP), ledamot av Samhällsnämnden som på torsdagen gav första klartecken till hotellplanerna.

Tidningen kunde igår och i förrgår berätta om att kommunen ger ett första klartecken för ett hotell vid simhallen i Härnösand. Kommunen har använt drygt 300000 kronor till at en förstudie och till konsulter som utrett en exploatering. Sedan är det upp till eventuella intressenter att investera.

– Jag tror inte på att lägga en så pass hög byggnad vid Sveriges kanske vackraste simhall, säger Mårten Holmström.

Han menar att byggandet förstör den fina miljön i Härnösand eftersom både Östanbäcken och området kring domkyrkan ligger i närheten.

– Jag anser att vi istället ska titta på Torsviksområdet. Kommunen har ju tomtmark i närheten av tingshuset. En betydligt bättre placering med tanke på resecentret, säger Mårten Holmström.

Även de moderata ledamöterna i Samhällsnämnden Lennart Böhlin och Leif Jonsson är kritiska.

– Man borde ha utrett flera alternativ inte bara alternativet vid badhuset. Sedan har man har gått helt förbi Samhällsnämnden. Nämnden borde ha varit med när man fattade beslut om en utredning blev helt tagna på sängen, säger Lennart Böhlin.

De två moderaterna anser att kommunen borde ha utrett flera alternativa placeringar som sedan intressenter kunnat välja mellan.

– Det finns ju redan en tomt på Torsviksområdet där det finns en plan där man skulle kunna bygga. Vi är absolut inte emot något hotellbygge, säger Leif Jonsson.

Kristdemokraternas företrädare Anders Bylund är positiv till hotellplanerna.

– Det är ju bra att det händer något i Härnösand. Under förutsättning att det blir en bra byggnad är jag positiv men det är min personliga åsikt och jag har inte stängt av den med övriga kristdemokrater i Härnösand.

Centerpartiet var ju för hotell bygget förra gången det var på tapen och har inte ändrat ståndpunkt i frågan.

Annons
Annons
Annons