Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitthögskolan söker på nytt för att bli universitet

Annons
Mitthögskolan söker på

nytt för att bli universitet

Ytterligare ett steg närmare universitet. Nu lämnar Mitthögskolan in sin ansökan om att få bilda ett humanistiskt - samhällsvetenskapligt vetenskapsområde. Går den ansökan igenom är Mitthögskolan i praktiken ett universitet.

Vid förra ansökningstillfället fick Mitthögskolan universitetsstatus inom Naturvetenskap. Får Mitthögskolan tillstånd för det humanvetenskapliga området är man universitet.

I den digra ansökan visar man i detalj hur man har förbättrat sig sedan förra ansökningstillfället för två år sedan. Inom Mitthögskolan har områdesnämnden för det huvudvetenskapliga området tagit fram ett underlag.

Den kritik som man fick vid förra ansökningstillfället har Mitthögskolan rättat till genom att göra om organisationen. bland annat humaniora förlagts till Härnösand och inte spridit på flera campusorter.

Nu hoppas rektor Gunnar Svedberg och Mitthögskolans styrelseordförande Lennart Hjalmarsson att ansökan behandlas snabbt. Rektor och högskolestyrelse vill sett beslut senast under sommaren 2002.
Annons
Annons
Annons