Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokal mat i fokus när TV4 kommer till länet

/
  • Räkna med att det kommer att vattnas i munnen på festivalbesökarna i Härnösand i mitten av juli. Då kommer TV4 till stan för att spela in avsnitt till programmet Sverigeresan. Stjärnkockar ska under dagarna tre laga gourmetmat med lokala råvaror mitt bland festivalbesökarna.

I mitten av juli kommer förföriska dofter att spridas på Mellanholmen i Härnösand.
En mobil restaurang ska nämligen byggas upp mitt bland stadsfestbesökarna för att laga gourmetkrubb med enbart lokala råvaror i dagarna tre.
Och allt kommer att sändas i TV.

Annons

Det är TV4 som valt Västernorrland för att spela in avsnitt till programmet Sverigeresan. Vecka 29 lägger kanalen allt fokus på Västernorrland och lokala matproducenter.

Basen för besöket, som inträffar i anslutning med Härnösands Stadsfest, blir Mellanholmen. På holmen kommer en mobil restaurang byggas upp, där det under tre kvällar kommer lagas mat på lokala råvaror. Utöver det kommer ett matseminarium samt en matmarknad att arrangeras för allmänheten.

Programserien vill lyfta fram lokala råvaror och matentusiaster. Under en hel vecka ska det lokala mathantverket lyftas med bland annat matlagningsreportage från olika delar av länet. Programmet leds av stjärnkocken Tommy Myllymäki och vinkännaren Jens Dolk.

Under veckan kommer silvermedaljören från Kock-VM 2011 Tommy Myllymäki, tillsammans med vinkännaren Jens Dolk, att resa runt i Västernorrland och laga mat av lokala råvaror från några av länets vackraste platser.

– Hushållningssällskapet är initiativtagare till att Mitt kök Sverigeresan skulle landa i regionen. Vi ser en stor potential i att länets duktiga livsmedelsproducenter blir mer kända för oss konsumenter. Alla blir vinnare när mer mat produceras och konsumeras lokalt, säger Anders Segebo, VD för Hushållningssällskapet Västernorrland.

Det är projektet Smakstart Västernorrland som tillsammans med Härnösands kommun står värd för Sverigeresans vistelse i länet.

Annons
Annons
Annons