Annons

Körkortsjobb räddas - 23 tjänster blir kvar

/

Körkortsjobben räddas kvar i Härnösand. Detta efter att Transportstyrelsen är klar med sin utredning om var de ska administrera körkorten.

– De 23 tjänsterna blir kvar i Härnösand vilket är mycket glädjande och minst en halv seger, säger Fred Nilsson, kommunstyrelsens ordförande (S).

Målet har varit att effektivisera genom att koncentrera körkortsutredningarna till tre huvudorter i landet, Norrköping, Örebro och Borlänge. Så blir det nu inte, åtminstone inte under de närmaste åren.

Det är inte bara hanteringen av körkorten som ska ses över. På nio platser i landet reducerar Transportstyrelsen antalet anställda för att effektivisera sin verksamhet.

– Men inte i Härnösand. Jag kan bara tolka det som att utredningen tagit till sig att Härnösandskontoret har utomordentliga kvalitéer och framtidsförutsättningar.

Kommunledningen liksom oppositionens Anders Gäfvert (M) och Lena Asplund riksdagsledamot (M) har nära följt frågan och haft kontakt med utredarna allt sedan larmet gick i juni.

– Jag tror landshövdingens insatser har haft stor betydelse liksom att medarbetarna och facket skickligt kunnat beskriva Härnösandskontorets effektivitet.  

För att hantera de utmaningar som körkortsavdelningen står inför, föreslår nu Transportstyrelsen att man inte genomför någon samlokalisering i dagsläget. Däremot får körkortsavdelningen i uppdrag att styra resurser för att på sikt minska antalet verksamhetsorter.

– Transportstyrelsen ska pröva organisationen igen om två år. Men redan nu ska vi agera för att Härnösand står lika stark vid den bedömningen. Vi ser bland annat fram mot att generaldirektören besöker oss i närtid, säger Fred Nilsson.

Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
  • Spara artiklar i din personliga läslista.
  • Kommentera vårt innehåll.
  • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons