Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Ingen gratis sjukhusparkering i Härnösand

Nej, det blir ingen gratis parkering vid sjukhus, varken i Härnösand eller någon annanstans i länet.

Landstinget avslår ett förslag att slopa avgiften vid Härnösands närvård.

Annons

Parkeringen vid sjukhusområdet tas upp i en S-märkt motion. Åtminstone menar man att avgiften ska bort på p-platserna vid södra entrén till vårdcentralen Södra sundet i Härnösand.

"Det är ofta svårt att beräkna hur lång tid ett vårdbesök tar. Det skapar oro för att få böter om besöket tar för lång tid", skriver S-gruppen och påminner om att de privata vårdcentralerna har gratis parkeringar.

Fullmäktiges majoritet nappar inte på idén. Dels förlorar man pengar, dels anses det orättvist.

Om närvården i Härnösand blir avgiftsfri måste det även gälla alla andra landstingsparkeringar. Problemet i Härnösand bedöms varken större eller mindre än på andra håll i länet.

Avgift tas i dag ut vid sjukhusen i Örnsköldsvik och Sollefteå, vid närvården och landstingsstaben i Härnösand samt vid vårdcentralen Centrum och sjukhuset i Sundsvall. Landstinget tjänar 2,9 miljoner netto om året på avgifter och p-böter.

Ett extra argument i Härnösand gäller bilpendlare. Om avgiften behålls bara vid norra parkeringen närmast E4 menar fullmäktigemajoriteten att pendlarna förmodligen söker sig till gratisplatserna och tränger undan besökare och patienter vid närvården.

Annons
Annons
Annons