Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intervjubolag flyttarin i tobakshuset

Annons
Intervjubolag flyttar

in i tobakshuset

Det blir Härnösandsföretagen Intervjubolaget, Telepati och Eureka Marknadsfakta som flyttar in i drygt 2000 kvadratmeter i tobakshuset.

- Vi är nöjda med den här lösningen. Den här lokalen bjuder på fantastiska möjligheter, säger Fredrik Lundvall, koncernchef för de de företagen.

Enligt avtalet med fastighetsägaren Norhold AB ska 150 nya arbetsplatser stå klara till den första maj. De gamla produktionslokalerna byggs om till moderna kontorslandskap.

I uppgörelsen ska Telepati ,som bland annat sköter kommunens växel, sköta den nya huvudreceptionen i den stora fastigheten. De kommer också att ta hand om uthyrningen av en ny konferenslokal samt lokalerna i toppen av tornet.

I dag hyr Intervjubolaget och Telepati ett våningsplan på Köpmangatan, fd arbetsförmedlingen. Eureka Marknadsfakta hyr på Skeppsbron av Calle Lundqvist.

Det innebär förstås stora fördelar när man nu kan samla sig under samma tak.

- Vi står inför en stark expansion och får nu dubbelt så många arbetsplatser. Det betyder att vi behöver ytterligare medarbetare som vill arbeta på kvällar och helger.

Det kommer också att bli nyanställningar av bland annat en projektledare under våren, berättar Ingela Wahlgren, personalansvarig på Intervjubolaget.

Det finns också en förhoppning att man igen ska starta upp restaurangen i huset.

Uthyrningen innebär ett genombrott för Norhold som haft problem att hitta hyresgäster.

- Vi är glada över att ha fått förtroendet att skapa ett modernt och flexibelt kontor för deras behov, säger Norholds vd Peter Andersson.

Enligt uppgift finns det ytterligare flera företag som vill flytta in i huset nu när Norhold lyckats hitta en stor hyregäst.

Kommunalrådet Ingvar Wiklund är mycket glad över utvecklingen i tobakshuset, framför allt när det gäller Telepatis framtid.

- Det här kan bli Sveriges största kontaktcenter dit stora myndigheter och företag kan förlägga sin växelverksamhet. Det blir också lättare att få hit mindre företag nu när det åter igen blir liv i huset, säger Wiklund.

Ola Thelberg

0611-554826

ola.thelberg@tidningen.to
Annons
Annons
Annons