På allehanda.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Härnösandslöpare avled under tävling

+
Läs senare
/

I onsdags inleddes det årliga stafettloppet St. Olavsloppet, med start i Östersund och målgång i norska Trondheim. Men den första tävlingsdagen resulterade i ett tragiskt dödsfall.

Med 50 meter kvar till sin stafettmålgång på Åre torg kollapsade en manlig löpare i motionsklassen.

- Han var på väg in på upploppet när han plötsligt segnade ihop. Han fick hjärt- och lungräddning direkt men de kunde inte rädda honom, säger tävlingsledaren Peter Bring till Allehanda.se.

Mannen, som enligt uppgifter till Allehanda är hemmahörande i Härnösand, fördes med ambulans till hälsocentralen i Åre. Väl där väntade en ambulanshelikopter för vidare färd till Östersunds sjukhus.

Men då var det för sent.

Mannens liv gick inte att rädda.

- V har aldrig varit med om något liknande tidigre. Vi lider med mannens anhöriga och lagkamrater. Det måste vara fruktansvärt, säger Peter Bring.

Dödsfallet i Åre är inte det enda av sitt slag i år. Under våren har löpare avlidit under motionstävlingar i Stockholm och Linköping. Men det är första gången det inträffar under St. Olavsloppets 25-åriga historia.

Under torsdagen hölls minnesstunder för den avlidne mannen.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons