Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösandsbo anhållen vid spritsmugglingshärva

Tre personer sitter anhållna efter tillslaget mot en stor spritsmugglingshärva som gjordes på tisdagsmorgonen. En av de anhållna är boende i Härnösand.

Annons

Tidigt i går morse slog Tullen till mot ett tiotal platser i Härnösand och Sundsvall.

– Tre personer sitter anhållna och vi har gjort omfattande beslag, säger Anders Bergqvist, projektledare på Tullverket till Dagbladet.

Spritsmugglingsligan ska ha varit verksam sedan 2009 och smugglat in stora mängder öl, vin och sprit i Sverige, som de sedan ska ha sålt vidare.

Tillslaget skedde på ett tiotal platser i länet vid sextiden på tisdagsmorgonen och var ett samarbete mellan Tullverket, Skatteverket, Kronofogden och Polisen. Tre personer greps och togs in till förhör och anhölls under tisdagen misstänkta för grov smuggling, skattebrott och olovlig försäljning av alkoholdrycker. De misstänkta är 58 år, 49 år och 43 år gamla. Fler personer kommer att hämtas in till förhör, och Anders Bergqvist utesluter inte att fler kommer att anhållas.

Under husrannsakningarna, som gjordes i både bostäder och lagerlokaler, togs tusentals liter alkohol togs i beslag. Kronofogden gjorde även betalningssäkringar hos fyra personer på 1,3 miljoner kronor, både i kontanta medel och fast egendom som exempelvis bilar.

Gårdagens tillslag och spritsmugglingsligan har kopplingar till den omfattande spritsmugglingshärvan förra året där 86 personer åtalades.

– Det handlar om en ren fortsättning på den operationen, men vi tror i nuläget inte att den här härvan är lika omfattande. Det går dock inte att utesluta att den kommer att växa ytterligare säger Anders Bergqvist till Dagbladet.

Annons
Annons
Annons