Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Fylleri, bråk och stölder - stökig natt i Ångermanland

/
  • Under natten inträffade bland annat en bilstöld i Domsjö, utanför Örnsköldsvik. På bilden griper polisen den misstänkte.

Natten i Ångermanland har precis som föregående natt varit stökig.

Flera fall av misshandel, bråk och stölder har rapporterats.

I Härnösand har det under natten mot söndag från flera håll rapporterats om buskörning i området kring Högslätten och även på Varvsgatan. Ett flertal boende i området berättade att de fick nattens sömn störd av bilister som "buskörde i området". En bilist stoppas under natten och fick böter av polisen, en så kallad obot "framkallande av onödigt oljud".

Senare under natten, klockan 02.00, ryckte polisen i Härnösand ut till Kaptensgatan där en utlandsregistrerad lastbil hade stoppats. Under kontrollen uppstod misstanke om stöld. En husrannsakan gjordes i lastbilen, där en del stöldgods hittades. I samband med genomsökningen av fordonet hittades även en mindre mängd narkotika. De två männen i lastbilen misstänks för stöld och narkotikabrott. Härnösands närpolisområde utreder saken vidare.

Klockan 02.31 fick polisen larm om misshandel i Härnösand. En person skulle enligt vittnen ha blivit nerslagen på Mellanholmen. När polisen kom till platsen hade målsägande och gärningsmannen blivit vänner - de ville inte medverka i någon undersökning. Polisen upprättade ändå en anmälan om misshandel.

Fyra män kunde gripas efter en misstänkt stöld vid Eriksbergsgränd under natten. Inbrottet ska ha inträffat kring 02.50. Männen kunde gripas av polisen klockan sex under söndagsmorgonen. Gärningsmännen fördes till polisstationen i Härnösand där vidare utredning väntade.

I Ullånger som ligger i Kramfors kommun inträffade en villabrand under lördagskvällen. En kakelugn hade rämnat och väggen intill hade fattat eld. Räddningstjänsten kunde få bukt med branden. Polisen upprättade en anmälan om brand utan misstanke om brott.

Strax efter klockan ett inträffade ett bråk på Restaurang Gladan i Kramfors. En ordningsvakt rapporterade att en misshandel inträffat. Polisen upprättade en anmälan om misshandel. En person finns misstänkt för brottet.

I Örnsköldsvik misstänks en man ha stulit en bil i Domsjö. Mannen stoppas efter Genesåsvägen där en gärningsman kunde gripas, misstänkt för bilstöld. Gärningsmannen var även berusad, vilket gör att han också misstänks för rattfylleri, alternativt grovt rattfylleri.

Två personer greps av polisen i Örnsköldsvik under natten misstänkta för narkotikabrott. En av dem på en restaurang i Gullänget, en annan på en restaurang i centrala Örnsköldsvik.

Totalt omhändertogs tio personer enligt lagen om berusning i Ångermanland natten mot söndag. Tre av dem i Örnsköldsvik, sex i Sollefteå och en i Kramfors.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons