Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försökte elda upp stuga på Länsmuseet

Någon har försökt tända eld på flera väggar på en timmerstuga på Murberget i Härnösand. På platsen har brännbar vätska hittats.

Annons

Någon gång i förra veckan har någon försökt tända eld på ett timmerhus vid Fjällsameviste på Murberget. Det hela upptäcktes i fredags.
- Någon har försökt tända eld på tre sidor av timmerhuset. Vi hittade vissa fynd som tyder på att det var planerat. Vi hittade brännbar vätska, så syftet var väl att få eld, säger Curt Nordlander, chef på tekniska avdelningen på Murberget.
Tidigare i somras skedde ett annat liknande tillbud, som man enligt Curt Nordlander då såg som ett pojkstreck. Men det som inträffat nu tar man allvarligare på.
- Det har ju hänt fler okynnesbränder i stan den senaste tiden. Ett enskilt fall kan man se som ett pojkstreck, men om man kopplar ihop det blir det genast mycket allvarligare.
Efter flera fall av skadegörelse är man på Murberget på sin vakt. Händelsen är polisanmäld, precis som alla liknande incidenter, enligt Curt Nordlander.
- Vi polisanmäler allt, så att de kan sätta det i samband med annat som händer. Det finns ju vissa likheter mellan de bränder som varit, det är ställen där ingen bor och ingen kan komma till skada. Man eldar för nöjes skull. Men det går ju inte att säga att det är samma person, även om man kan tro det.
Jörgen Bladin, förundersökningsledare på Härnösandspolisen, ser hittills inga samband mellan bränderna på Murberget och andra bränder i stan.
-Jag kan inte uttala mig om det än. Jag har inte hunnit titta på anmälan än, och våra tekniker ska dit och undersöka. Men vi har en del spår, säger han.

Annons
Annons
Annons