Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det skallrade i ljuskronorna"

/

Allehandas reporter Ola Thelberg befinner sig i jordbävningarnas Italien.

Annons

– Vi befinner oss i Verona, cirka sex mil från området där jordbävningen skedde, säger Ola Thelberg.

Bara tio dagar efter den senaste jordbävningen i norra Italien, nära Parma, inträffade en ny jordbävning i samma område. Morgonens skalv uppmättes till magnituden 6,0 och beräknas ha tagit tio liv.

– Vi har fått veta att det var en fabrik som rasade ihop och att det var där de flesta dödsoffren fanns, säger Ola Thelberg.

Thelberg befinner sig i området tillsammans med flera andra motorjournalister för med anledning av Volvos visning av sin nya bilmodell. Men några ändringar i programmet har inte skett på grund av jordskalvet.

– Nej vi märker inte någonting av förödelsen här, vi befinner oss på andra sidan Gardasjön och här rullar allt på som vanligt. Det är ingen härifrån som har evakuerats, däremot evakuerar man för fullt i det drabbade området.

På tisdagsmorgonen åt sällskapet frukost när jordbävningen drabbade området bara några mil därifrån.

– Det vibrerade och vi märkte av en skakning på hotellet. Det skallrade i ljuskronorna, men efter det har det varit lugnt.

Kontor evakuerades av säkerhetsskäl i Pisa och från Milano, Bologna och till och med Aosta-dalen, nära gränsen mot Frankrike, rapporteras hur människor rusat ut på gatan i panik, enligt TT.

Omkring 7 000 personer bor fortfarande i 89 tillfälliga tältläger på idrottsarenor, fält, parkeringar och skolor efter skalvet den 20 maj.

Annons
Annons
Annons