Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill bli kommundirektör

27 personer från hela Sverige har sökt jobbet som kommundirektör i Härnösand.

Annons

Härnösands förre kommunalråd Jonny Lundin (C) är en som söker tjänsten som kommundirektör. Han var som politiker den som drev frågan om att politikerna har en uppgift och tjänstemännen en annan. Men nu är han uppenbarligen beredd att byta uppgift.
Bland de sökande finns också Marie-Louise Ek som var en av de som blev kvar i sista omgången förra gången kommunen rekryterade sin högsta tjänsteman. Hon är nu chef för arbetsförmedlingen i Medelpad-Härnösand.
Men det finns också många andra sökande. Här finns Göran Andersson som är chef för samhällsförvaltningen och som också tidigare visat intresse för kommunchefsposten. Här finns landstingets tidigare chef för primärvården, Lennart Moberg som nu är inne och arbetar som kommunens personalchef. Larsa Nicklasson är chef för en enhet på Mittuniversitetet och Sofie Edberg har bakgrund som planeringschef på landstinget i Västerbotten. En annan som sökt är Erik Lenne, f d barn- och utbildningschef i Simrishamn.
Det var i september 2009 som Härnösands förra kommunchef Lillemor Lindgren slutade. Hon hade lämnat in en ansökan om särskild avtalspension. Hon fick 24 månaders avtalspension, det motsvarar cirka 70 procent av hennes lön på 73 000 kronor i månaden. Och för någon månad sedan var det Maria Skog som lämnade jobbet. Sedan dess har kommunen bestämt att man nu söker en kommundirektör och att man gör detta i egen regi.

Annons
Annons
Annons