Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Biofeber när Harry Potter kom till stan

Biofeber när Harry Potter kom till stan

Under fredagen var det premiär för en av höstens stora filmhändelser - Harry Potter och de vises sten. Intresset har varit stort för filmen, och redan för en vecka sedan började biljetterna tryta.

- Vi började boka för tre veckor sedan och dagen vi släppte biljetterna blev det köer i telefon. Några var upprörda över att det alltid var upptaget, men har vi bara en telefon så det var väldigt tryck, sammanfattar Johan Hamberg.

Förväntningarna har varit stora för filmen som bygger på den första av Joanne Rowlings böcker om Harry Potter. Böckerna är storsäljare och både unga och gamla har tagit figurerna till sitt hjärta.

- Alla vet ju vad filmen handlar om, säger Johan Hamberg.

Intresset för Harry Potter och de vises sten har varit stort, och premiären har inneburit det största publiktrycket på länge.

Men i dagsläget verkar det som om nästa storpremiär blir än häftigare. Några dagar för jul är det dags för Sagan om ringen.

- Vi kör filmen redan på natten, en minut efter midnatt. Och det verkar bli betydligt större tryck. Biljetterna börjar redan tryta. Filmen är tre timmar lång, så publiken går hem långt fram på småtimmarna.

Foto: Åke Dahlbäck
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons