Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för brutal misshandel

/
  • Den 21-årige mannen förs in till häktningsförhandlingen 5 april i Ångermanlan´ds tingsrätt.

De två män som misshandlade en 35-årig Kramforsbo i början av april åtalas nu för synnerligen grov misshandel. "Hänsynslöshet och råhet".

Annons

När de två männen misshandlat Kramforsbon släpade de honom ur lägenheten nedför en stentrappa och lämnade honom där utan uppsikt med livshotande skador. Det var också där i trapphuset som 35-åringen senare hittades och kunde föras till sjukhus för vård.

Vissa skador som Kramforsbon fick kommer dessutom att vara bestående, han kommer att få funktionsnedsättningar på grund av det han utsatts för.

Bägge männen nekade till anklagelsen vid häktningsförhandlingarna som hölls vid Ångermanlands tingsrätt 5 april. Då vårdades Kramforsbon fortfarande på sjukhusets intensivvårdsavdelning för de skador han fått.

Männen, som är 25 respektive 21 år, har enligt stämningsansökan upprepade gånger ha sparkat, använt knytnävar och armbågar mot Kramforsbons huvud. Genom misshandeln har 35-åringen fått flera komplicerade skador i ansiktet och bland annat nedsatt syn och minnesförmåga.

De misstänkta männen är knutna till tidpunkten och platsen där misshandeln ägde rum. En av dem har i förhör erkänt visst våld, medan den andre säger sig varken kunna erkänna eller förneka på grund av minnesförlust.

I åklagarens bevisning finns flera förhör med personer som gjort iakttagelser kring händelsen. Det finns också fotografier på den misshandlade Kramforsbon i en av de åtalades mobiltelefoner.

Bägge de åtalade männen åtalas även för narkotikabrott då provtagning visat att de brukat narkotikapreparat samma dag som misshandeln ägde rum.

De misstänkta gärningsmännen kommer från Uppsala och Kramfors.

Annons
Annons
Annons