Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktivister hotar slå utkommunal anläggning

Annons
Aktivister hotar slå ut

kommunal anläggning

En viktig kommunal anläggning i Härnösand kommer att slås ut om inte länsstyrelsen stoppar den pågående vinterjakten på älg.

Det slås fast i ett anonymt brev till länsstyrelsen, och det tas på största allvar.

De senaste dagarna har flera poliser, både civila och uniformsklädda, hållit anläggningen under bevakning.

- Det är ett hot mot älgjakten, och det är ingenting att skratta åt. Vi överlämnade brevet till polisen tidigt i fredags. Efter bedömning har det ännu inte diarieförts hos oss, säger länsstyrelsens säkerhetschef, tillika länets försvarsdirektör, Jan-Erik Eriksson.

Brevets avsändare kallar sig "Djuraktivisterna", och de skriver bland annat att när det fanns överflöd av älg under åren 1980-1985 bedrevs det ingen vinterjakt.

Nu när älgstammen är betydligt mindre jagar man även vintertid. Därför kräver "Djuraktivisterna" att älgjakten skall pågå från september fram till och med den 15 december.

Om inte detta hörsammas så kommer den kommunala anläggningen att slås ut vilket skulle drabba Härnösandsborna och kommunen i övrigt mycket hårt.

- Vi tar självklart det här på största allvar, det är inget vi skrattar åt. Vi har nu tillsatta en grupp på länsstyrelsen under ledning av avdelningschefen Gunnar Westman, och därifrån fattas de kommande besluten, säger Jan-Erik Eriksson.

Om man på länsstyrelsen tar hotet på stort allvar, så väljer polisen att tona ner det en aning.

- Ärendet är rubricerat som olaga hot mot grupp - alltså ett hot mot länsstyrelsen. Vi har bedömt att hotet inte är så allvarligt, men vi har haft speciell övervakning av anläggningen, säger Göran Johansson hos Härnösandspolisen.

Finns det några misstänkta?

- Nej. Vi känner inte till någon grupp som heter Djuraktivisterna.

Egon Sundlöf

0611-55 48 24

egon.sundlof@tidningen.to
Annons
Annons
Annons