Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

300 000 till konsulter för nytt hotell

/

Härnösands kommun har använt sig av tre olika konsulter för att granska hotellplanerna i Härnösand.
Sammanlagt har man hittills betalt drygt 300 000 kronor till konsulterna.

Annons

Kommunen har nu anlitat extern hjälp av branschkunniga personer med erfarenhet av hotelletableringar och med kunskap om marknadens utveckling.

– Tre olika konsulter har besökt oss och på plats bildat sig en uppfattning. En omfattande studie har gjorts av hur besöksnäringen idag ser ut i Härnösand och utifrån detta har möjligheterna för en nyetablering ringats in. Därefter har en av Sveriges mest uppskattade arkitektfirmor inom området anlitats och vi har fått första skisser på hur ett hotell skulle kunna se ut som passar marknadsanalysen. Materialet som tagits fram kommer att användas i en eventuell planprocess vilket innebär att kostnader för planen till stor del redan tagits, säger Fred Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

De samlade kostnaderna för arbete och resor under 2011 och 2012 för dessa förstudier är 301 000 kronor exklusive moms. Kostnaderna har tagits av kommunens bolag Invest i Härnösand AB. Man har också lyckats få 120 000 extern finansiering kunnat tillföras varför den direkta finansieringsinsatsen från bolagets medel begränsats till 181 000 kronor.

Annons
Annons
Annons