Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alshammar klar för OS-start

/

Efter tisdagens sista test gav Therese Alshammar klartecken till att ställa upp på 50 meter frisim i OS, som inleds med försök på fredag.

Annons

Therese Alshammar, som är regerande världsmästare på distansen, drabbades av diskbråck i samband med träning tidigare i juli.

Om jag får vila två dagar så till hoppas jag kunna ha än mindre ont, sade Therese Alshammar på tisdagens presskonferens. Nu är jag nöjd med att jag kan röra huvudet.

Therese Alshammar har under dagen genomfört ett sista test för att se om hon över huvud taget kan tävla under OS i London.

Vi har gjort en maxansträngning på träning och det känns så pass bra att vi tycker att det är värt ett försök.

Efter de senaste träningarna är Therese Alshammars tränare Johan Wallberg är osäker på vilken form Alshammar är i.

Det vet man inte förrän man har tävlat. Vi har fokuserat på det hon kunnat göra, och det har hon gjort bra, sade Wallberg till Radiosporten.

På frågan om den ofrivilliga vilan till och med kan vara positiv säger Wallberg:

Vi försöker se det positivt, om det fortsätter gå åt samma håll som nu så. Det måste fortsätta åt rätt håll. Hon är medveten om att det bara kan bli ett lopp och sen kan skadan slås upp.

Alshammar drabbades av diskbråck i samband med träning den 4 juli och har inte kunnat tävla under de inledande distanserna i OS-bassängen.

Annons
Annons
Annons