Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK vände och vann

Annons

AIK tog sin första trepoängare på hemmaplan i årets allsvenska genom att besegra IFK Norrköping med 5-2. Tre AIK-mål inom loppet av en kvart i första halvlek knäckte gästerna från Östergötland, som matchen igenom hade svårt att värja sig mot hemmalagets anfallsattacker.

I solskenet på Råsunda bjöds det inledningsvis på ett riktigt målfyrverkeri. När AIK:s Martin Lorentzson efter en dryg halvtimmes spel nickade bollen i mål på hörna innebar det 3-2 till hemmalaget, och vändningen av det 0-2-underläge man hamnat i när matchen bara var en dryg kvart gammal var därmed ett faktum.

AIK:s tre snabba mål blev starten för en period av stark press mot skärrade och ängsliga Norrköpingsspelare. Det ena målläget efter det andra skapades, och bland annat sköt Martin Kayongo-Mutumba en straff i stolpens insida. Tendenserna gick vid det här laget inte att feltolka - det här hade blivit AIK:s match.

Efter paus, under vilken AIK presenterade sitt nyförvärv Daniel Majstorovic till hemmapublikens jubel, fortsatte värdarna att dominera. Man gjorde då ytterligare två mål och såg genom fint passningsspel och finurlig anfallsfotboll till att hålla ett förtvivlat jagande Norrköping borta från det egna straffområdet i matchens slutskede

Annons
Annons
Annons